Ontvang al ons nieuws!
Schrijf u snel in voor onze webmeldingen, zodat u geen enkel goed plan mist. U wordt gewaarschuwd zodra er nieuws online staat.
Nee Ja
Skip to content
Attijariwafa bank Europe
Qui sommes-nous ?

Wie zijn we ?

Bent u op zoek naar een bank dichter bij u? Attijariwafa bank Europe staat aan uw zijde bij al uw projecten.

ONZE GESCHIEDENIS

Met u, hier en daar, om beter aan uw wensen te voldoen. Het is de betekenis van onze geschiedenis en de essentie van onze waarden. Er was eens Attijariwafa bank Europe …

De geboorte van Attijariwafa bank Europe

Attijariwafa bank, erfgenaam van tweehonderd jaar oude banken, richtte in de jaren tachtig twee instellingen op: het Franse filiaal van BCM in Parijs en het Marokkaanse filiaal van Wafabank in België.

In 2004 fusioneerden BCM en Wafabank om de bank Attijariwafa te baren, wat resulteerde in de opening van talrijke vertegenwoordigingskantoren, financiële bedrijven en filialen over het hele Europese continent. Om over één groot en gediversifieerd netwerk te beschikken, heeft de creatie van een structuur die beter aan uw behoeften beantwoordt, ons in 2006 ertoe aangezet om onze Europese dochteronderneming op te richten: Attijariwafa bank Europe. Frankrijk, Spanje, België, Duitsland, Italië, Nederland … Vervolgens werden vestigingen opgericht in alle Europese landen, waarmee de positie van de Groep in het buitenland werd versterkt. Terwijl Attijariwafa bank Europe zich razendsnel ontwikkelt, zijn aanpassingen essentieel in elk land waar we gevestigd zijn, om precies in te spelen op uw levensstijl en uw bankgewoonten.

Het nastreven van Afrikaanse ontwikkeling

Samen met de groei van haar Europese dochteronderneming, streeft de Groep haar pan-Afrikaanse visie en regionale ontwikkeling na door de overname, geheel of gedeeltelijk, van talrijke banken in West-Afrika en de Maghreb, in het bijzonder via La Banque du Sud in Tunesië. omgedoopt tot Attijari bank, CBAO in Senegal, SIB in Ivoorkust, BIM in Mali, BIA in Togo, SOFIB in Guinee-Bissau, UGB in Gabon, CDC in Congo, SCB in Kameroen, Attijari bank in Mauritanië, Cogebanque in Rwanda en Barclays Bank in Egypte.

Attijariwafa bank Europe van zijn kant blijft ook evolueren en groeien om de referentiebank in Europa te worden. Dit is hoe we sinds 2009 Tunesiërs in onze familie hebben verwelkomd, daarna Senegalezen, Malinezen en Ivoriaan na de fusie met Compagnie des Banques Internationales de Paris (CBIP), zusterbank van Attijariwafa Bank Europe in 2013.

Attijariwafa bank Europe, de bank gericht op de toekomst

Voortbouwend op ons erfgoed en om u nog beter te ondersteunen, blijven we trouw aan onze waarden van innovatie en openheid. Voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, stoppen we nooit met het aanbieden van nieuwe oplossingen om uw dagelijks leven te verbeteren, zowel in het land waar u woont als internationaal. Altijd dichter bij u en altijd meer gehecht aan de landen die ons verenigen, Afrika.

1e bank- en financiële groep in de Maghreb

in Marokko

10,6 millions

miljoen klanten

20 583

medewerkers

Aanwezigheid in 25 landen

waaronder 8 Europese

44

vestigingen in Europa

ONZE ACTIVITEIT

Tot uw dagelijkse dienst

Attijariwafa bank Europe biedt u producten en diensten die zijn afgestemd op uw behoeften. De Europese dochteronderneming biedt u oplossingen voor geldoverboekingen en ondersteunt u bij uw dagelijkse bankrekeningbeheer, verzekeringen, financieringen en spaarverzoeken.

Ten dienste van uw bedrijf

Importeert of exporteert uw bedrijf, legt het verbindingen tussen Europa, de Maghreb en Franstalig Afrika? Documentaire overboekingen en levering, wisselen van meerdere valuta’s, investeringen, fondsbeheer, non-recourse korting of forfaiting, Cash Management … Attijariwafa bank Europe Global Trade Finance biedt u specifieke producten en diensten. Als leider en expert in Noord- en Sub-Sahara Afrika, draagt Attijariwafa bank Europe Global Trade Finance actief bij aan de ontwikkeling van de handel tussen Europa, de Maghreb en Afrika. Ons doel: u ondersteunen bij het leren kennen van uw partners in Afrika maar ook bij het beheersen van de risico’s verbonden aan internationale operaties.

ONZE WAARDEN

Solidariteit – Burgerschap – Leiderschap – Betrokkenheid – Ethiek

Vijf waarden die ons ertoe aanzetten om u beter te ondersteunen

Deze waarden vormen de kern van ons DNA en bepalen de basis van onze bedrijfscultuur, inspireren onze strategische benadering en doordringen de deontologische en ethische principes die ons dagelijks leven beheersen. Ze moedigen de vrouwen en mannen van Attijariwafa bank Europe aan om hun uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijf de leider is in bankieren en financiën en ze verenigen hen elke dag rond een gemeenschappelijk doel: u tevreden stellen.

LATEN WE SAMEN VERDER GAAN

Back To Top